Ook banken hebben een heuse concurrentiestrijd te strijden. Er zijn heel wat aanbieders in ons land, dus je kan ervan uitgaan dat het ook voor een bank belangrijk is om veel klanten te lokken. Daarvoor hebben ze een website, waar je alle nodige informatie kan lezen. Maar ze zetten ook volop in om via sociale media klanten binnen te halen. Her en der zie je advertenties staan met diensten zoals zichtrekeningen, kredietkaarten en leningen. Aangezien het aanbod van banken zo groot is kan jij daar je voordeel mee doen. Want de banken verschillen op vlak van kosten, hoe minder jij er moet betalen hoe beter voor je portefeuille.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Ga daarom zo snel mogelijk aan het werk als je een lening voor schulden wil aangaan. Op die manier betaal je de schulden direct en daarna heb je enkel nog de lening om je op te focussen. Dat is heel wat makkelijker dan het nare gevoel om met een schuld te blijven zitten. Als je zelf de centen niet hebt om die in een keer te betalen dan is een lening de makkelijkste oplossing. Het moet natuurlijk mogelijk zijn om te lenen. Zo heb je een vast inkomen nodig om die leningen te betalen. Dat kan aan de hand van een loonfiche. Daar staat voldoende informatie op voor een bank. Zoals de naam van de werkgever, de periode dat je er al werkt, duur van het contract en wat de netto inkomsten zijn. Daarnaast zijn ook de uitgaven belangrijk. Voor een bank tellen als vaste kosten: lopende leningen en alimentatie. Heb je een van beide of allebei, dan moet je die info ook aan de bank doorgeven. Op die manier kunnen ze de berekening van jouw mogelijkheden starten. Er is voor elke bank de algemene regel dat een klant tot 1/3e van zijn inkomen kan uitgeven aan leningen. Vaak voldoende om een woonlening en autolening af te sluiten. En vaak ook nog een derde lening.

Het is niet altijd een goed idee om zoveel mogelijk te lenen. Het moet steeds terugbetaald worden en dat kan doorwegen op je budget. Je hebt ook nog andere kosten te betalen. Facturen voor aardgas, elektriciteit, abonnementen, onderhoud en dergelijke meer volgen mekaar snel op. Als daar nog wat hobby’s bij komen dan is het budget snel op. En je moet ook nog boodschappen doen, niet te vergeten. Zorg dus dat dat budget steeds op orde blijft, ook na het afsluiten voor een lening.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Je kan wel wat besparen op die lening voor schulden. Door de kosten te vergelijken bij de banken. Let goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Banken doen er alles aan om een klant aan boord te krijgen. Jij kan je voordeel doen door de bank te kiezen met de beste voorwaarden.