Met enkele tips kan je een restschuld betalen met een lening. De restschuld van een lening ontstaat na de verkoop van bijvoorbeeld een woning of een auto. Er loopt een lening op een van die zaken, maar na verkoop heb je niet genoeg om de lening volledig in een keer af te betalen. Op die manier heb je een restschuld, die je uiteraard ook nog aan de bank moet betalen. Als je hiervoor niet voldoende eigen middelen hebt, dan kan je dat betalen met een lening. Het is inderdaad de snelste en goedkoopste oplossing, zeker als je de banken met mekaar gaat vergelijken.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Want banken verschillen op vlak van kosten. Het JKP (jaarlijks kosten percentage) is bij de ene bank groter dan de andere. Als jij op zoek gaat naar de beste voorwaarden, een lening met de laagste kosten, dan betaal je het minst af per maand. Je hoeft hiervoor niet naar een bankkantoor te gaan, maar je kan wel via het internet op zoek gaan. Banken hebben immers allen een uitgebreide website waar je op terecht kan voor informatie en lening simulaties. Dat is handig, gratis en vrijblijvend. Je kan zoveel simuleren en vergelijken als je zelf maar wil.

Al wat je moet doen is een bedrag invoeren en het aantal maanden van afbetaling kiezen. Op die manier heb je direct een resultaat voor je staan. Inderdaad, dat bedrag moet je dan maandelijks afbetalen. Als je goed naar de berekening kijkt dan zie je dat dat bedrag een som is van kapitaal en kosten. Ook het JKP staat erbij vermeld en dat is een eerste indicatie van de hoogte van de kosten. Hoe lager dat percentage hoe minder jij moet afbetalen. Blijf dus leningen vergelijken en dan kan je aan de beste voorwaarden lenen.

Een restschuld met een lening afbetalen kan ook voor jou dus. Je moet wel kunnen bewijzen dat je de lening kan afbetalen aan de bank. Daarvoor heb je een vaste job nodig met een vast loon. Overhandig enkele loonfiches aan de bank, want daar staat alle nodige informatie op. Zoals het loon dat je maandelijks hebt, de naam en gegevens van de werkgever en de periode dat je er werkt. Hoe langer je ergens werkt hoe lager het risico valt voor een bank.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Langs de uitgaven kant wil de bank ook weten hoe je ervoor staat. Heb je nog andere leningen en alimentatie te betalen? Dat zijn de vaste uitgaven die de bank meetelt in de berekening. Van zodra de berekening klaar is nadat je de lening hebt aangevraagd krijg je snel antwoord.