Lenen met schulden

lening

Schulden hebben is geen leuke situatie. Het wil zeggen dat je er financieel er niet al te best voor staat en dat het nog even zo zal blijven ook. Terwijl de kosten en facturen blijven komen, zie je de schuldenberg alleen maar stijgen. Je kan je afvragen of dit allemaal nog om te draaien valt. Voor alles is een oplossing, zo ook om een lening aan te gaan als je nog schulden hebt.

Lenen met schulden? Klik hier!

Schulden opstapelen is eigenlijk niet zo moeilijk om te doen. Als je meer uitgaven dan inkomsten hebt, dan heb je snel schulden. En als er bij die schulden enkele leningen zitten die bij een bank moeten terug betaald worden of diensten die je ergens hebt afgenomen, dan staan deze schuldeisers snel aan je deur. Ze zullen het je misschien wel vriendelijk vragen, maar de verwachting dat je snel moet betalen zal je ook duidelijk gemaakt worden. Wie op zijn geld moet wachten kan wel eens zijn geduld verliezen en als jij de centen niet hebt om te betalen, dan heb je een probleem natuurlijk. Hoe je hier uit geraakt, wel eigenlijk op de omgekeerde manier dan dat je schulden gemaakt hebt. En dat is door terug meer inkomsten te halen en al die schulden terug te betalen.

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Niemand kan zomaar werk toveren of extra cash geld op tafel leggen om wat schulden te betalen. Een glazen bol of een ezeltje die ons van geld voorziet bestaat evenmin. Dus de arbeidsmarkt eens zoeken naar een extra job of dergelijke, dat kan je helpen. Als de schulden zo oplopen dat je je dagelijkse kosten niet meer kan betalen, dan heb je snel geld nodig. En dat kan met een bijkomende lening. Een lening aangaan als je al schulden hebt is op zich niet zo een goed idee, maar als het niet anders kan, dan moet je deze beslissing maar nemen.

Er zijn banken die zich speciaal toeleggen op deze gevallen en dan ook een lening geven aan mensen met schulden. Verwacht niet de beste rentevoeten, want die zijn alleen voor mensen met een sterk dossier. Voor wie schulden heeft, zal het moeten bekopen met een hoog JKP. Helaas, maar het is niet anders. Wie het meest een lening nodig heeft zal ook de hoogste kosten betalen. Maar goed, als het je situatie kan omkeren, waarom zou je je daar dan nog druk over maken. Er zijn op dat moment ergere zaken om aan te denken en dat is je eerste prioriteit.

Net zoals je een lening zou aanvragen mocht je geen schulden hebben, kan je ook in deze situatie een lening simulatie uitvoeren. Zo zie je welk bedrag voor hoeveel tijd je maandelijks zal kosten. Opnieuw een extra kost erbij, dat is waar maar als het voor enige tijd de facturen kan betalen. Waarom niet dan. Stel dat je nu een hoge factuur moet betalen maar je hebt uitzicht op een andere job met hogere inkomsten. Dan kan je dit zeker aan de bank melden, daar houden ze rekening mee. Je risico daalt dan omdat ze zien dat je inkomsten ook zullen stijgen. Sowieso gaat een afbetaling van een lening automatisch van je bankrekening. Dus lenen om niet terug te betalen zal moeilijk gaan, tenzij je echt geen inkomsten hebt. Laat ons uitgaan van een positieve oplossing in een nare tijd.

Na zo een simulatie kan je de lening aanvraag verder indienen. Je vult even je naam en adres gegevens in. Daarnaast al je financiële gegevens, zoals inkomsten en uitgaven, maar ook je schulden die je al hebt staan. Op basis daarvan kan een bank een beslissing maken en je deze vrij snel laten weten. Het kan zelfs allemaal via het internet verlopen, want er zijn enkele internet banken die hun diensten enkel via de computer of telefoon aanbieden. Makkelijk dus, je hoeft het huis er niet meer voor uit, en via internet is alles toch snel geregeld. Enkel het contract moet je nog ondertekenen en terug sturen naar de betreffende bank.

Je hebt schulden en wil toch kunnen lenen? Klik hier!

Er is dus zeker een oplossing te vinden, als je het even niet meer ziet zitten. Schulden hebben kan beslag leggen op je leven en op je gezin, dus hoe sneller je dat kan omdraaien hoe beter. Zorg voor een stabiele gezinssituatie, iedereen zal het je graag zien doen. Keer het tij om met een lening aan te gaan en maak komaf met al je schulden en kosten.

Let op: geld lenen kost ook geld.