Een hypotheek met schuld afnemen lijkt mekaar wel tegen te spreken. Je hebt nog schulden open staan terwijl je toch een hypotheek wil aanvragen. Uiteraard zal de bank hier nader onderzoek op verrichten want voor hun moet het risico in een klant zo klein mogelijk zijn, of zelfs niet aanwezig. Maar als je toch met schulden zit, dan kan je maar beter open kaart spelen met de bank en alle informatie doorgeven. Zij kunnen dan voor je berekenen wat de mogelijkheden zijn. Alles hangt af van de eigen middelen die je kan aanwenden en het inkomen dat je hebt op moment van de aanvraag.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Er is een algemene regel dat klanten tot 1/3e van hun inkomsten kunnen uitgeven aan leningen. Dat is dus voor een hypotheek, autolening en nog een ander krediet. Leen je samen met je partner, dan heb je voldoende inkomsten om er een hypotheek bij te nemen. Maar het is aan de bank om de berekening te maken en erop toe te letten dat je niet over de grens gaat. Anders kom je in problemen met de terugbetaling, maar ook met andere uitgaven. Want mensen vergeten wel eens dat ze na het betalen van de leningen, ook nog andere facturen en kosten hebben. Je moet dus alles kunnen blijven betalen. Zorg dus voor een goede balans tussen leningen en andere uitgaven. Op die manier kom je niet snel in de problemen en kan je alles blijven betalen.

Om aan de beste voorwaarden te kunnen lenen kan je leningen simuleren. Ook voor een hypotheek kan je dit doen. En je hoeft hiervoor niet naar een bankkantoor. Via de website van een bank is dit gewoon ook mogelijk. Daar zijn de nodige tools en informatie om dit te voltooien. Je moet enkele gegevens invoeren, zoals het bedrag dat je wil lenen, de termijn van afbetaling. Eigen middelen die je kan aanwenden om eventueel renovaties uit te voeren. Met deze info kan de simulatie tool alles berekenen en zie je een bedrag verschijnen welke je maandelijks zal moeten betalen. Dit is steeds een deel kapitaal en kosten die je moet betalen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Door de banken te vergelijken kan je besparen op de kosten. Want het verschil van de kosten kan aanzienlijk zijn, zeker bij een hypotheek. Blijf daarom vergelijken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden. Alleen zo kan je meer kapitaal lenen en moet je minder kosten betalen. En aangezien je dit allemaal via het internet kan doen hoef je hier niet te veel tijd aan te verliezen. Een hypotheek met schuld afsluiten is dus mogelijk. Als je maar voldoende inkomsten hebt en niet over de grens gaat van je uitgaven.