Een hypotheek aanvragen met schulden

lening

Je schulden oplossen met een lening lijkt een gek idee, maar dat is het helemaal niet. Want als je een dringende betaling niet kan maken, dan maak je alleen nog meer schulden. En naar welke situatie kan je dan wel niet afglijden. Een extra lening kan in dit geval dus de oplossing bieden voor mensen waar het financieel al enige tijd niet pluis zit. Dus als je een snelle oplossing wil om je schulden op te lossen kan je een hypotheek aanvragen.

Je hypotheek aanvragen met schulden: klik hier!

Een hypotheek lening is vaak gebruikt om een woning aan te kopen. Als er al schulden zijn zullen veel banken hier weigerachtig tegenover staan, maar laat dat je niet van de wijs brengen. Er zijn heus wel andere banken die je wel een hypotheek willen geven. We moeten hier wel opmerken dat de rentevoet hoger zal liggen aangezien je een hoger risico vormt. Met schulden uit het verleden die je tot op heden nog steeds meedraagt zal de bank helaas moeten rekening houden. Ook al ben je die schulden aan het afbouwen, een bank is hier vrij strikt in.

Het ideale verloop om een hypotheek af te sluiten is als volgt. Je informeert bij banken wat je mogelijkheden zijn naar een hypotheek toe. Leen je alleen of samen met je partner, dat kan al een verschil maken naar leencapaciteit toe. Leg je inkomsten en uitgaven voor aan de bank, samen met de schulden die er zijn. Ze zullen een simulatie aanmaken en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Eens je weet hoeveel je kan besteden aan een woning, kan je op de huizenmarkt gaan kijken wat er te koop is. Neem hier gerust je tijd voor want er is heel veel te zien, en je kan pas een keuze maken als je enkele huizen of appartementen hebt gezien.

Het is niet alleen van belang om een woning te vinden uiteraard. Deze moet ook goed in orde staan, of beperkte werken hebben. Een woning waar nog veel aan moet gebeuren, daar heb je veel geld voor nodig om werken uit te voeren. Je kan dit op zich wel bijlenen bij een bank, maar de vraag is maar of je genoeg kan lenen in dat geval. Nog iets om na te vragen bij de bank, bespreek dus alle opties. Ga ervan uit dat je een woning zal kopen waar wel nog iets van werk aan zal zijn. Het komt vaak voor dat elektriciteit, verwarming en vensters de grootste kosten zullen zijn. Enkel elektriciteit is verplicht binnen de 18 maanden te vernieuwen, de rest kan je naar eigen tempo aanpassen.

Ben je een handige Harry, dan kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo bespaar je je heel wat centen als er aan het huis nog gewerkt moet worden. Het zal ook allemaal iets langer duren, maar dat is vaak niet zo een probleem. Het zijn vooral de financiën die in orde moeten geraken. Met een hypotheek aan te vragen ben je al een stap dichter om in je huis of appartement te gaan wonen. Eens je een woning gevonden hebt kan je een overeenkomst tekenen, pas dan kan je ook een aanvraag doen voor een hypotheek. De bank moet overigens die overeenkomst of compromis zien om de aanvraag te doen. Er zal dan een schatter worden aangesteld om de woning te schatten en te zien of daar alles in orde is. Dit is belangrijk naar de waarde van het huis en wat je ervoor zal betalen. Als dat niet overeenkomt dan kan de bank een lening weigeren.

Zelfs met schulden kan je een hypotheek aanvragen! Klik hier!

Laten we ervan uitgaan dat er geen problemen zijn met de schatting, dan is de volgende stap de bank die zal beslissen of ze je willen en kunnen geld lenen. Indien zij akkoord gaan, dan kan er een effectieve overeenkomst tussen jou en de bank getekend worden. Eens iedereen een kopie van het contract heeft, is de hypotheek officieel en kan je aftellen tot de verhuisdatum. Op zich heeft het niet zo veel voeten in de aarde, een hypotheek aanvragen met schulden, er zijn wat beperkingen, maar niets dat niet kan opgelost worden. Binnenkort kunnen jij en je partner de woning betrekken en er nog voor vele jaren van genieten.

Let op: geld lenen kost ook geld.