Restschuld ontstaat als er een bedrag blijft openstaan van een lening, na de verkoop van bijvoorbeeld een woning of een auto. Dat deel, de restschuld dus, moet je ook zien terug te betalen aan de bank. Dat kan met eigen middelen, maar als dat niet mogelijk is, dan kan je hier ook een lening voor aanvragen. Op die manier betaal je de restschuld in een keer af. De lening betaal je dan maandelijks af volgens de tarieven bij de aanvraag. Maar alvorens de lening aan te vragen kan je best het een en ander vergelijken.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Want banken doen dan wel allemaal hetzelfde, de kosten op hun diensten kunnen nogal verschillen. Hoe lager de kosten zijn hoe minder jij moet afbetalen aan een lening. Al het geld dat je niet moet uitgeven is gewonnen voor je portefeuille of spaarrekening. Hou dit dus goed in de gaten, want het kan je geld besparen. Hoe kan je dit nu snel te weten komen? Door leningen te vergelijken. Je hoeft hier geen ingewikkelde formules voor te maken, je kan met een lening simulatie alle berekeningen doen. Door eenvoudig het bedrag in te voeren en het aantal maanden te kiezen waarop je de lening wil afbetalen heb je al een resultaat.

Zo één simulatie duurt enkele seconden, dus je hoeft niet lang te wachten op het maandelijks af te betalen bedrag. Doe deze simulatie bij zoveel mogelijk andere banken en je zal snel zien waar je het best leent. Je moet voor de beste voorwaarden kiezen natuurlijk, zo betaal je minder af per maand. Als je de lening wenst aan te vragen, dan kan je dat ook via het internet doen. Maar de bank zal eerst bij je nagaan of je de afbetaling wel aankan.

Door bij jou te vragen naar inkomsten en uitgaven. Een klant bij een bank kan tot 1/3e van zijn inkomen uitgeven aan leningen. Dat percentage mag je niet overschrijden, want je moet nog voldoende centen overhouden voor andere uitgaven zoals energie, aardgas, boodschappen, abonnementen, hobby’s en dergelijke meer. Hou dit dus zelf ook goed in de gaten als je de aanvraag indient. Het is voor jezelf ook belangrijk om je budget goed op orde te houden. Zo heb je het makkelijker om iets te sparen bijvoorbeeld.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De inkomsten kan je bewijzen door enkele loonfiches te sturen. Daar heb je informatie zoals netto loon, duurtijd van je contract en de naam van de werkgever. Dat is een voldoend bewijs voor een bank om te zien wat er maandelijks binnenkomt. Langs de uitgaven kant heb je andere leningen en alimentatie. Betaal je daar één of beide van, dan moet je ook die info doorgeven aan de bank. Van zodra al die informatie aangekomen is kunnen ze de berekening starten. Lang duurt dat niet. Als je de lening hebt aangevraagd dan is het kwestie van enkele dagen vooraleer het geld op je rekening staat en je de restschuld kan betalen.