Geld lenen met schulden

lening

Laat schulden je hele leven niet overnemen. Het is een lastige situatie en het kan zijn dat het onomkeerbaar lijkt. Maar dat is het helemaal niet. Schulden zijn een tijdelijk iets, zeker als je een lening kan afsluiten om dit aan te zuiveren. Inderdaad, je leest het goed, je kan nog steeds een lening afsluiten als je schulden hebt. Wat je daar voor moet doen lees je in dit artikel.

Leen vandaag nog met schulden, klik hier!

Een lening aangaan is toch opnieuw een schuld erbij, dat kan je inderdaad wel gaan denken. Maar als je niet voldoende inkomsten hebt, dan kan je die schulden nooit terug betalen. Tot op een punt dat je er helemaal niet meer uitgeraakt en dan zijn de opties zeer beperkt geworden. Met een lening aan te gaan, kan je die schulden ineens terug betalen, en heb je enkel nog de lening terug te betalen. Een vast maandelijks bedrag voor een aantal maanden, waarvan je weet dat het wel tot een einde zal komen. En eens de lening is afbetaald, kan je opnieuw van nul starten. Klinkt je dat als muziek in de oren, dan vraag je best vandaag nog een lening aan.

Als je nog schulden hebt staan dan ben je voor een bank een klant met een hoog risico. Aangezien je financiële situatie er niet al te best uitziet, zal eender welke bank dit met voorzichtigheid behandelen. Hoe hoger het risico hoe minder graag een bank dat heeft, want ze weten niet met de volle zekerheid of je de lening wel kan terug betalen. Maar er bestaan banken die zich net toeleggen op mensen met geld problemen en schulden. Dus die banken moet je net hebben en daar al je pijlen op richten. Zij kunnen je uit de nood helpen met een lening en zo je schulden afbetalen.

Waar je uiteraard wel moet op letten, zijn de kosten van een lening. Aangezien je een hoger risico bent voor de bank zal je ook in een hoger kosten tarief vallen. Dat is nu helaas eenmaal zo, maar als je daarmee de schulden kan afbetalen, dan moet je dat er maar bijnemen. Die lening loopt niet voor de rest van je leven en de kosten die erbij komen zijn maar een bepaald percentage van het ontleende bedrag. Niets om je nu nog zorgen over te maken, je moet als doel voor ogen houden dat je die schulden wil kwijtraken.

Als je een lening simulatie wil uitvoeren dan zie je de kosten altijd vermeld staan. Dit met de afkorting JKP, oftewel Jaarlijks Kosten Percentage. Wil je de laagste kosten betalen, dan moet je op zoek gaan naar de lening met het laagste JKP. Dus neem hier zeker je tijd voor, via het internet kan je makkelijk en snel enkele banken websites bezoeken en die simulaties uitvoeren. Die zijn overigens gratis en geheel vrijblijvend. Je bent nog tot niets verplicht. Als je de meest geschikte lening hebt gevonden dan kan je aan de slag met de aanvraag in te vullen. Hier worden al je persoonlijke gegevens gevraagd, samen met je inkomsten en uitgaven. Leen je met je partner dan moet die ook alle gegevens invullen. Vermeld dat er schulden zijn. Eens alles doorgestuurd is, zal de bank bekijken wat er voor jou gedaan kan worden. Binnen enkele dagen tijd krijg je een antwoord, positief of negatief. Bij een positief antwoord krijg je onmiddellijk een contract opgestuurd. Het is pas als je dat contract ondertekend en terug naar de bank stuurt dat de lening officieel is afgesloten. Doe je dit toch niet om één of andere reden, dan zal de bank ook niet moeilijk doen en de lening aanvraag schrappen.

Lening aangaan met schulden? Klik hier!

Dus in enkele stappen heb je een lening aanvraag gedaan en binnen de kortste keren heb je misschien al een lening lopen. De bank haalt het geld via een domiciliëring van je bankrekening. Je hoeft trouwens niet van bank te veranderen, je kan een lening aanvragen bij een andere bank, terwijl je je vaste bankrekening kan behouden. Al wat gemakkelijk is voor jou en voor de bank. Veel werk omvat het eigenlijk niet, maar als van de scheve situatie vanaf wil dan kan je maar best eens wat moeite doen. Je zal zien, het loont om dit aan te pakken en na verloop van tijd is de financiële situatie weer helemaal van de baan.

Let op: geld lenen kost ook geld.