Er zijn heel wat gevallen met mensen die in de schulden zitten. Soms door eigen toedoen, soms door pech. Het is een vicieuze cirkel waar je moet zien uit te geraken. En dat is ook mogelijk. Door je budget goed te gaan beheren en als je een kapitaal injectie nodig hebt dan kan je steeds lenen met schulden. De opties zijn wat beperkter, maar er zijn wel nog mogelijkheden als je in het verleden schulden hebt gemaakt. Lees het artikel verder om alles te weten te komen wat je moet doen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken hebben het graag veilig, dat wil zeggen dat ze enkel nieuwe klanten aannemen die een lening zonder problemen kan afbetalen. Merken ze echter dat je schulden hebt, dan kunnen ze je weigeren bij een lening aanvraag. De ene bank zal dit doen, terwijl de andere het net niet doet. Het is maar afhankelijk waar je informeert voor een nieuwe lening.
Schulden kunnen gemaakt zijn door te veel leningen in een keer af te nemen. Te veel willen lenen voor verschillende projecten zoals een woning, auto en nog een persoonlijke lening bijvoorbeeld. Ook al kon je die afbetalen op het moment van de aanvraag, het kan altijd gebeuren dat je nadien je job verloor of nog andere onvoorziene kosten had. Niemand kan de toekomst voorspellen en soms moet je dus maar voorzichtig zien om te gaan. Door die periode kan het zijn dat je de leningen niet meer kon afbetalen en dat de bank je op de zwarte lijst heeft laten plaatsen. Je komt op die lijst te staan doordat je leningen niet meer kon afbetalen. Van zodra je dan een nieuwe lening aanvraagt dan kijkt de bank eerst na of je een vermelding hebt op die zwarte lijst. Als dat zo is, dan kan je dus een ‘nee’ verwachten op je aanvraag.

Ga dan niet bij de pakken zitten en zoek gewoon verder naar een andere bank. Alleen zo kan je lenen met schulden en heb je binnenkort toch die nieuwe lening vast. De bank zal je dan een ander kostenpercentage (JKP) voorstellen of een andere oplossing aanbieden. Je kan ook een kleiner bedrag lenen door middel van een minilening bijvoorbeeld. Dat kan voor veel mensen ook al een verschil maken op korte termijn.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Door het grote aanbod van banken is er heus wel eentje bij die jou een lening wil geven. Dankzij het internet kan je snel in contact komen met een bank. Je hoeft niet meer persé naar een bankkantoor om een antwoord te krijgen als het over een lening aanvraag gaat. Maar ook als je leent met schulden dan moet je voor een nieuwe lening steeds op zoek gaan naar de laagste kosten. Zo betaal je minder af per maand en kan je toch wat meer geld in eigen zak houden.