Geld lenen met schulden, je zou denken dat het onmogelijk is. Het maakt het er niet makkelijker op, dat is wel waar, maar er zijn wel mogelijkheden. Iemand met schulden komt ook op een punt waar je gewoon wat geld kan gebruiken. Aarzel dan niet om naar een bank te stappen en je vraag daar neer te leggen. Nog handiger en sneller is om via het internet te gaan. Want elke bank heeft tegenwoordig een zeer uitgebreide website. Daar kan je naast tal van informatie ook lening simulaties uitvoeren. Daar zie je direct wat mogelijk is, hoeveel je moet afbetalen voor een lening en wat het JKP (jaarlijks kosten percentage) is.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken hebben heel wat geïnvesteerd de laatste jaren in online toepassingen voor hun klanten. Online banking om onze diensten te beheren, overschrijvingen zelfs uit te voeren, bankkaarten aan te vragen en dergelijke meer. Het gaat nu zelfs zo ver dat je die zaken ook via je smartphone kan uitvoeren. De toepassingen worden steeds maar uitgebreid en dat allemaal voor het gemak van de klant. Ook als je geld wil lenen met schulden dan kan je via het internet een eerste stap zetten. Je kan op zoek gaan naar informatie en eventueel een simulatie uitvoeren. Zo zie je hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. Heb je toch nog vragen dan kan je de bank contacteren via telefoon, sociale media of gewoon naar een bankkantoor gaan.

Banken zijn wel wat terughoudender tegenover mensen met schulden. Wat begrijpelijk is, want het doel van een bank is om het ontleende geld volledig terug te zien. Op die manier maken ze winst door bovenop het kapitaal ook nog kosten aan te rekenen. Elke nieuwe klant moet voor een bank een zo laag mogelijk risico zijn. Dus dat je voldoende garanties kan geven dat je de lening volledig kan terugbetalen. Als je al schulden hebt dan lijkt het niet zo. Maar er zijn heus wel banken die je toch nog een lening willen geven.

Ze gaan eerst na of je op de zwarte lijst vermeld staat. Daar staan mensen met schulden en terugbetalingsproblemen op. Sta ook jij daarop, dan zal je dit te horen krijgen van de bank en zal je ook snel het antwoord ontvangen op de lening aanvraag. De banken die je dan wel geld willen lenen zullen je een voorstel doen. Dat kan een aangepast kostenpercentage zijn, of speciale voorwaarden. Maar wil je geld lenen met schulden, dan zal je wel een oplossing vinden.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Het is natuurlijk zaak om je niet extra in de schulden te werken. Leen dus alleen uit noodzaak en als je geen andere oplossing kan vinden. Banken rekenen extra aan door kosten aan te rekenen en dat kost je nog meer geld dus. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet zomaar in het leven geroepen. Zorg dus voor een goede financiële balans.