Geld lenen voor schulden, het kan iedereen overkomen. Soms is het door slecht financieel beheer, en soms is het gewoon door ongeluk. Bijvoorbeeld door het verlies van job, of tijdelijk minder uren gaan werken. Dan heb je minder inkomsten en kan je de leningen niet meer afbetalen. Veel gezinnen hebben meerdere leningen op eenzelfde moment lopen. Vaak is dat een woonlening, autolening en soms nog een persoonlijke lening of ander krediet. Dat alles samen is een groot bedrag en dan kan het lastig worden als het eens minder gaat. Ook al heb je dan opnieuw geld lenen voor schulden, dan moet je op zoek gaan naar de juiste bank.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De juiste bank is niet de bank die je sowieso een lening wil geven. De juiste keuze is wel de bank die je een lening geeft met de laagste kosten. Want de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ mag je niet uit het oog verliezen. Die bestaat namelijk om mensen erop te wijzen dat je bovenop het ontleende kapitaal ook nog kosten moet terugbetalen. Hoeveel die kosten precies zijn hangt af van de lening, het kapitaal en de duurtijd die je kiest. Om al die gegevens te bekomen kan je makkelijk en snel op zoek gaan via de website van een bank. Daar staat al heel veel informatie op, maar je kan er ook lening simulaties uitvoeren. Daarmee weet je tot op de cent hoeveel de lening je zal kosten.

Ook al heb je schulden, er zijn dus mogelijkheden om een nieuwe lening vast te krijgen. Niet alle banken staan hiervoor te springen en je zal dus ook hier en daar geweigerd worden. Maar andere banken nemen je er graag bij als nieuwe klant. Als je schulden hebt dan kan het zijn dat je vermeld staat op de zwarte lijst van de Nationale Bank. Mensen die in het verleden hun leningen niet meer konden afbetalen, komen op die lijst te staan. Maar het is ook zo dat je nog enkele jaren op die lijst blijft staan, ook al zijn alle schulden al afbetaald. De bank waar je de lening aanvraag doet zal dit nagaan en zien dat alles in orde is. Dan kan je gewoon een lening aangaan natuurlijk.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Durf te onderhandelen of zelfs een andere bank te nemen. Het gaat steeds om de afbetaling die je dan hebt en de kosten die erbij komen. Blijf dus zoeken naar de bank die je de laagste kosten kan aanbieden, op die manier betaal je minder af en hou je zelf meer geld in eigen zak. Hou in het achterhoofd dat je een goed financieel beheer moet bijhouden, zeker als het over geld gaat. Dan kunnen schulden zich niet zo makkelijk opstapelen en heb je het makkelijker naar de toekomst toe.