Je hebt in de laatste jaren schulden opgebouwd en je wil daarvan af? Goed idee, want met schulden blijven zitten kan je een slecht gevoel geven. Niet alleen financieel, maar ook mentaal kan het doorwegen. Het idee dat er nog een deel geld moet aangezuiverd worden kan beginnen meespelen in je dagelijks humeur. Pak dat zo snel mogelijk aan, maar maak wel de juiste beslissing. Want de opties die je hebt kunnen hun gevolgen hebben naar de toekomst toe. Zoals een nieuwe lening aangaan om je schulden af te betalen. Da zuiver je het ene aan, maar dan heb je weer een nieuwe schuld met die nieuwe lening. Hoe pak je dit het best aan?

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Het is zoals je wel weet niet zo moeilijk meer om een lening af te sluiten. De banken hebben de laatste jaren volop ingezet om hun diensten online uit te breiden. We gebruiken al jaren online banking, waarmee we onze rekeningen beheren, overschrijvingen doen en allerhande zaken. Maar ook diensten aanvragen zoals een lening, bankkaart, krediet en dergelijke meer zijn nu mogelijk. Je hebt zelfs maar een smartphone nodig om dit allemaal in orde te maken. De banken hebben allen een eigen app waar je je rekeningen kan bekijken en al het nodige doen. Wat handig blijft, via de website van een bank is het uitvoeren van een lening simulatie. Daar kan je tot op de cent bekijken hoeveel je voor een bepaald bedrag te lenen moet afbetalen.

Je moet dan het bedrag invoeren dat je wenst te lenen en een termijn van afbetaling kiezen. Bij de meeste banken kan je het aantal maanden zelf kiezen. Een lange termijn wil zeggen dat je minder moet afbetalen maandelijks, maar dan betaal je meer kosten. Een kortere termijn dan betaal je meer af per maand maar ook wel minder kosten. Hoe je dit zelf verkiest dat moet jij uitmaken, de bank zal je hier niet in pushen. Je moet ervoor zorgen dat je maandelijks budget op orde blijft dus maak een rekensom van alles.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Na een lening simulatie gedaan te hebben ben je er nog niet vanaf. Het is de bedoeling om te lenen aan de beste voorwaarden, met de laagste kosten dus. Je moet nog enkele andere banken zoeken en ook daar een online lening simulatie uitvoeren. Dat is op enkele seconden klaar en je hebt direct resultaat. Je hoeft niets te tekenen, de simulatie is vrijblijvend en gratis. Als je enkele banken hebt gedaan zal je zien dat de kosten nogal kunnen verschillen en dat het voordeel voor jou is. Je hoeft enkel de bank te kiezen die de laagste kosten kan aanbieden. Dat kan je vaste huisbank zijn, maar ook een andere bank die je misschien nog niet kent.