Heb je in het verleden schulden gemaakt, dan moet je daar zo snel mogelijk vanaf. Want anders ga je nooit van die schulden vanaf geraken natuurlijk. Hoe kan je dit op een goede manier uitvoeren? Je kan je schulden aflossen met een lening, daarvoor kan je terecht bij je vaste huisbank of bij een nieuwe bank. Waar je ook gaat je moet altijd goed kijken naar de kosten die je op een lening moet betalen, want dat kan het verschil voor jou maken. Door zoveel mogelijk banken te vergelijken kan je besparen dus in dit geval is het zeker een goed idee.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Dankzij het internet zijn banken makkelijker te bereiken. Je hoeft niet meer naar een bankkantoor te gaan om informatie te vragen. De lange wachttijden aan het loket zijn dus niet meer nodig. Nu kan je vanuit je eigen woning via de computer naar alle details kijken. De banken hebben nu een uitgebreide website met alle informatie op te vinden. En naast die info kan je ook lening simulaties maken. Daarmee bereken je tot op de cent berekenen hoeveel je maandelijks aan een lening moet afbetalen. Op die manier weet je nog voor je de lening aangaat hoeveel er van je rekening zal gaan.

Maar ga niet direct in op de lening die je het eerst ziet. Je moet nu verder vergelijken om de beste voorwaarden te vinden. Voer de simulaties ook uit bij andere banken, via de website. Op die manier kan je snel aan het vergelijken gaan en merk je de verschillen op bij het JKP (jaarlijks kosten percentage). Je kiest zelf hoeveel banken je wil bekijken, hoe meer je er doet hoe meer kans je hebt om de laagste kosten te vinden.

Schulden kunnen opgestapeld zijn door andere leningen die je niet meer kon afbetalen. Om alles in een keer weg te hebben kan je dan een nieuwe lening aanvragen en daarmee de schulden afbetalen. Zorg wel dat je maandelijks budget op orde blijft, zodat je ook nog andere uitgaven kan doen. De bank kan ook vragen naar je inkomsten. Want je moet inkomsten hebben om een lening af te betalen. Overhandig loonfiches van de laatste maanden, daarop ziet een bank direct waar je werkt, voor welke periode en hoeveel de inkomsten zijn.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Als je te veel schulden hebt dan kan een bank weigerachtig zijn als je een nieuwe lening aanvraag indient. Dan moet je andere manieren zoeken. Eventueel een deel van je schulden met eigen kapitaal betalen. Ook als je een vermelding hebt op de zwarte lijst van de Nationale bank kan een bank een nieuwe aanvraag weigeren. Maar de eerste stap is steeds leningen en banken vergelijken op hun kosten, zodat je aan de laagste percentages kan lenen.