Geld lenen om schulden te betalen is mogelijk als je geen andere uitweg meer ziet. De schulden hebben zich de laatste periode opgestapeld en je wil er korte metten mee maken? Lees dit artikel volledig door en je weet onmiddellijk wat je moet doen. Bij veel gezinnen is het einde van de maand vaak een lastige periode omdat ze heel wat betalingen moeten doen en het loon staat nog niet op de rekening. Met de schulden er nog bij is het al helemaal niet makkelijk. Net daarom moet je ervoor zorgen dat je maandelijks budget op orde staat. Hou er dus een goed beheer op na en dan zijn je schulden in geen tijd verdwenen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Een lening aangaan is dan wel makkelijk tegenwoordig, je moet er toch even bij stilstaan. Het is een grote verantwoordelijkheid om een grote som geld te lenen voor een auto of een andere persoonlijke uitgave. Neem er dan even al je huidige uitgaven bij en maken een optelsom. Hoeveel vaste uitgaven heb je maandelijks? Leg daar dan de inkomsten naast. Als het goed is moet je meer inkomsten hebben dan uitgaven. Ook hier zal de bank naar kijken als je een lening aanvraagt. Want zij willen voor elke klant dat het risico zo laag mogelijk blijft. Een klant met een te hoog risico zal een nee als antwoord krijgen op een lening aanvraag.

De eerste stap die je moet nemen is de banken vergelijken. Bekijk het aanbod via het internet, elke bank heeft nu toch een uitgebreide website. Je kan gratis en vrijblijvend een lening simulatie uitvoeren op de site van de bank. Of eventueel zelfs via een app op je smartphone. Bekijk het voorstel van de bank en vergelijk dat nu met andere banken. Door net dezelfde simulatie uit te voeren bij de andere bank. Let goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage) want dat geeft weer hoeveel de kosten zullen zijn.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Je kan de simulatie aanpassen naar wens. Voer een bedrag in dat je wil lenen. Maar je kan ook het aantal maanden van afbetaling aanpassen. Door minder maanden te kiezen betaal je meer af per maand maar heb je lagere kosten. Betaal je liever meer af per maand en minder kosten, dan doe je het omgekeerde. Je bent hier vrij in om te kiezen, de bank zal je hierin niet tegenhouden. Als je de lening ook wenst aan te vragen via het internet, dan is dat mogelijk. De bank zal je aanvraag dan behandelen. Mogelijk moet je nog enkele documenten zoals loonfiches opsturen, maar dat kan tegenwoordig ook digitaal.