Schulden kunnen zich snel opstapelen, bij veel gezinnen gaat het sneller dan je zou denken. Een te dure aankoop van iets, een extra lening, een te hoge afbetaling voor je woning. En dan enkele onverwachte facturen en je hebt schulden. Het is natuurlijk de bedoeling om van die schulden vanaf te geraken. Enkel zo kom je opnieuw op het rechte pad en heb je financieel terug wat ademruimte. Een mogelijke oplossing is om te lenen voor schulden. Op die manier zijn alle schulden weg en heb je maar één lening meer over.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Om op zoek te gaan naar een lening kan je gebruik maken van het internet. De banken hebben allen een uitgebreide website waar je op terecht kan. Naast heel wat informatie kan je er ook een lening simulatie uitvoeren. Op die manier weet je in enkele seconden hoeveel je maandelijks moet afbetalen aan een lening. Je hebt maar twee gegevens nodig, het bedrag dat je wil lenen en het aantal maanden dat je wenst af te betalen. Als je die gegevens invoert krijg je al direct een resultaat. Daarbij zie je ook het JKP (jaarlijks kosten percentage) staan. Dat percentage geeft aan hoeveel kosten er bovenop het terug te betalen kapitaal zullen komen. En daarmee kan je andere banken vergelijken.

Want door te vergelijken kan je besparen op die kosten. Banken hebben allemaal een ander percentage van kosten en dus moet jij op zoek gaan naar de bank die je de beste voorwaarden kan aanbieden. Aangezien je dit via de website van de bank kan doen hoef je niet meer naar een bankkantoor te gaan. Want daar zou je pas veel tijd verliezen. Zoek dus enkele bank online op en zorg dat je steeds dezelfde gegevens invoert. Op die manier krijg je een berekening voor dezelfde simulatie en zie je duidelijk het verschil van de kosten.

Als je de simulatie hebt gevonden kan je ook overwegen om de lening via het internet aan te vragen. De bank zal wel eerst willen nagaan wat je financiële situatie is en hoeveel je nog kan afbetalen maandelijks. Als je een vaste job hebt kan je enkele loonfiches doorsturen. Daarop staat voldoende informatie voor de bank, zoals periode dat je er tewerkgesteld bent, hoeveel de inkomsten zijn en de naam van de werkgever.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Zonder inkomsten zal de bank je geen lening willen geven. Het risico in een klant moet voor een bank zo klein mogelijk zijn. Dus ook met schulden moet je de bank kunnen overtuigen dat je de lening volledig kan afbetalen. Want bij nieuwe problemen zou het wel eens problematisch kunnen worden. Zorg dat je niet op de zwarte lijst van de Nationale bank terecht komt. Betaal alles netjes af en de situatie is in geen tijd opgeklaard.