Als je schulden hebt dan denk je vaak dat er geen oplossing meer is. De schulden stapelen zich op en je ziet geen uitweg meer. Maar er is wel een oplossing mogelijk. En dat is je schulden afbetalen met een lening. Je zal denken dat een lening een nieuwe vorm van schulden is? Dat is ook zo, maar het zorgt wel dat je je budget beter kan beheren en dat je maar één afbetaling hebt per maand. Het is een makkelijkere manier om de schulden verder af te betalen. Al wat jij moet doen is via het internet op zoek gaan naar een bank. En via de website van die bank een simulatie uitvoeren. Vergeet ook niet om meerdere banken met mekaar te vergelijken, op die manier kan je aan de beste voorwaarden lenen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Het JKP of jaarlijks kosten percentage is wat je in de gaten moet houden bij een online lening simulatie. Dat percentage geeft je direct een idee van hoe hoog de kosten zullen uitvallen. Je wil toch aan de beste voorwaarden lenen? Dan moet je zoveel mogelijk banken vergelijken, tot je de laagste kosten voor die lening hebt gevonden. Alleen zo kan je wat geld besparen en betaal je minder af per maand. Een nieuwe lening is ook een kost voor je totale budget en dat moet je zo goed mogelijk op orde houden.

Schulden afbetalen met een lening kan perfect. Je moet wel een inkomen hebben om de bank ervan te kunnen overtuigen dat je de lening kan afbetalen. Dat kan aan de hand van enkele loonfiches. Meestal vraagt een bank loonfiches van de laatste drie maanden. Op die manier zien ze dat je een stabiele job hebt, waar je al even werkt met een vast inkomen. De loonfiche bevat voldoende informatie om een bank te overtuigen. Heb je geen vaste job, dan kan de bank je aanvraag weigeren.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Een lening simuleren duurt maar enkele seconden. Je hebt twee gegevens nodig: het bedrag dat je wil lenen en de duurtijd van de lening. Eens je deze hebt ingevoerd krijg je al een resultaat te zien. Hou deze berekening even bij en doe nu hetzelfde bij enkele andere banken. Dan zie je snel het verschil van de kosten en kan je gaan vergelijken. De beste lening voor jou is de lening met de laagste kosten. Het maakt infeite niet uit bij welke bank dat is. Dat kan je vaste huisbank zijn, maar ook een bank waar je nog nooit van gehoord hebt. Banken maken hun winst door kosten aan te rekenen op hun diensten. Jij kan daar net op besparen door zoveel mogelijk te vergelijken. Een lening om schulden af te betalen is dus weldegelijk een oplossing, maar zorg dat je aan de beste voorwaarden kan lenen.