Een lening aangaan terwijl je schulden hebt, het is mogelijk. Maar een beetje advies kan nooit kwaad natuurlijk. Want een bank ziet een klant die al schulden heeft niet graag komen. Al zijn er wel manieren om hen te overtuigen toch een lening aan je te geven. Jij hebt de sleutel in handen door de banken goed te vergelijken en voor je eigen situatie het beste te willen. Ook al denk je dat alle banken hetzelfde zijn, er kunnen toch nogal verschillen opduiken als je naar de kosten kijkt. Op elke dienst die een bank geeft moet jij als klant kosten betalen. Ook voor een lening als je schulden hebt dus.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Je kan in de eerste plaats kijken bij je vaste huisbank voor een lening. Als je daar al enkele diensten hebt lopen zoals een zichtrekeningen en bankkaarten is het makkelijk om daar nog een extra dienst af te nemen. Maar gemak moet niet belangrijker zijn dan financiën. Want het kan nu net zijn dat jouw huisbank een hoger kostenpercentage heeft dan andere banken. Dat kan je snel bekijken door de informatie op de website te lezen. Maar ook door een lening simulatie uit te voeren. Daar staat alle info op en ook het JKP (jaarlijks kosten percentage) moet erbij vermeld worden. De bank is steeds verplicht om dit mee te geven bij elke vorm van informatie of simulatie.

Aangezien de banken tegenwoordig hun aanbod via het internet hebben, kan je er ook terecht voor lening simulaties. Voer het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden dat je wil afbetalen. Met het invoeren van deze gegevens krijg je al direct een resultaat. Handig en snel dus. Je ziet nu het bedrag staan welke je maandelijks moet afbetalen en ook daarbij staan de kosten vermeld. Doe nu dezelfde oefening bij een andere bank en je zal zien dat de kosten hier kunnen verschillen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Blijf vergelijken tot je de laagste kosten hebt gevonden. Alleen zo kan je aan de beste voorwaarden lenen en betaal je het minst af per maand. De bank zal uiteraard wel willen weten wie je bent en wat je inkomsten zijn. Door enkele loonfiches te geven hebben ze voldoende info hiermee. Daar staat op waar je werkt, voor welke periode en hoeveel de inkomsten zijn. Mocht je nog andere leningen hebben lopen dan kan je ook die info doorgeven. Uiteraard ook de info omtrent je schulden kunnen van belang zijn voor een bank. Van zodra de bank jouw aanvraag heeft ontvangen kunnen ze de berekeningen maken van jouw mogelijkheden en heb je vrij snel een antwoord.