Schulden hebben is uiteraard niet leuk, maar er zijn wel oplossingen voor. Je kan met een lening de schulden in een keer betalen. Daarna heb je enkel nog de lening af te betalen en dat is maar voor een bepaalde periode. Afhankelijk van de hoogte van de schulden kun je dus een bedrag lenen hiervoor. Bij welke bank is volledig jouw keuze. Dat kan jouw vaste huisbank zijn, of een andere bank. Aangezien je vrij bent om een lening te nemen bij eender welke bank. Als je de nodige vaste inkomsten kan voorleggen zal elke bank je graag zien komen, ook al heb je schulden.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Bij een lening aanvraag zal de bank bekijken wat je aankan om af te betalen. Dat hangt af van de inkomsten die je hebt en de vaste uitgaven. Onder vaste uitgaven rekenen we leningen en alimentatie. Elke bank laat een klant toe om tot 1/3e van je inkomsten uit te geven aan leningen. Sommige banken staan toe om nog meer uit te geven ook, maar dat moet je voor jezelf uitmaken. Je hebt een budget op pijl te houden en het is best om dat zo goed mogelijk te beheren zodat je niet meer schulden krijgt. Om een bank aan te tonen welke inkomsten je hebt kan je loonfiches van enkele maanden overhandigen. Daar staat de nodige informatie op zoals de plaats van tewerkstelling, duurtijd contract en de inkomsten zelf natuurlijk. Om je uitgaven aan te tonen kan je documenten van andere leningen en alimentatie voorleggen. Op die manier kan de bank de nodige berekeningen doen.

Om zelf te bekijken welke bank het interessants kan zijn doe je best eerst een lening simulatie. Dat kan via de website van elke bank. Het is gratis en vrijblijvend. Dus je kan er zoveel doen als je maar wenst. Al wat je moet doen is het bedrag in te voeren dat je wil lenen en een duurtijd aan te duiden. Met deze gegevens krijg je al een resultaat. Dat bedrag moet je dan maandelijks afbetalen. Kijk ook goed naar de kosten die erbovenop komen. Dat kan nogal verschillen van bank tot bank. Hou dat percentage (JKP) goed in de gaten zodat je de banken kan vergelijken.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Je kan bij zoveel banken simuleren als je zelf wenst. Blijf doorgaan tot je een aanbod ziet met de laagste kosten. Op die manier betaal je maandelijks minder af en kan je dus wat meer geld opzij houden. Dat is interessant voor je portefeuille, en het feit dat je nog schulden hebt. Dan zullen het moeilijke maanden zijn waarbij je soms de eindjes aan mekaar moet knopen. Schulden betalen met een lening is hier de oplossing. Maak korte metten met die schulden en binnenkort ben je van deze last vanaf.