Er zijn enkele manierem om je schulden af te lossen. Een daarvan is geld lenen bij een bank. Ook als is een nieuwe lening ook een schuld, het is wel een manier om de schulden in een keer kwijt te hebben om daarna gewoon de lening verder af te betalen. Je weet dat de lening niet eeuwig zal blijven lopen, dus op een gegeven moment ben je schuldenvrij. Zomaar een lening aanvragen kan je doen, maar alvorens dat te doen moet je de banken met mekaar vergelijken. Er zijn namelijk verschillen die geld kunnen opleveren.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat banken kosten aanrekenen voor elke dienst die je bij hen afneemt. Dat gaat dus over een zichtrekening, bankkaart en ook over een lening. Die kosten betaal je samen af met de rest van het maandelijks bedrag. Je hebt maar één afbetaling te doen, een optelsom van kapitaal en kosten. Hoeveel dat precies is kan je in de eerste plaats zien via een lening simulatie. Die kan je gratis en vrijblijvend uitvoeren via de site van een bank. Je hoeft enkel het bedrag dat je wil lenen in te voeren en een periode van afbetaling te kiezen. Op basis van die gegevens heb je al een resultaat voor je staan. Dat resultaat is een bedrag welke je maandelijks moet afbetalen. En daar zitten de kosten al in verwerkt.

Om nu de laagste kosten te vinden kan je de banken gaan vergelijken. Door nog meer simulaties uit te voeren bij andere banken kan je zien hoeveel kosten zij in rekening brengen. Het percentage dat gebruikt wordt voor de kosten zie je ook bij de simulatie staan. Onder de afkorting JKP, dit staat voor jaarlijks kosten percentage. Blijf daarom vergelijken tot je de laagste kosten hebt gevonden. Op die manier betaal je maandelijks minder af en het geld dat je kan overhouden, dat kan je sparen of uitgeven aan andere zaken.

Als je al schulden hebt dan zal het financieel vaak moeilijk zijn. De facturen en kosten volgen mekaar snel op en voor je het weet heb je geld te kort op het einde van de maand. Daarom is het soms beter om de schulden te betalen met een lening, en die lening dan verder af te betalen. Op die manier komt er wel een eind aan al die schulden en heb je toch een zorg minder.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De bank waar je de lening aanvraagt zal wel vragen of je vaste inkomsten hebt. Anders kan je de lening niet afbetalen. Je kan je inkomsten bewijzen door loonfiches voor te leggen aan de bank. Daar zien ze voldoende gegevens staan, zoals bedrag van de inkomsten, naam van de werkgever en de periode dat je er werkt. Dat is voldoende voor de bank. Je zal ze ook moeten inlichten over je schulden en andere leningen die je hebt lopen.