Heb je nog een restschuld van een lening, dan is het zaak om dat zo snel mogelijk aan te pakken. Je kan geld lenen om die restschuld te betalen. Dan ga je gewoon een nieuwe lening aan en betaal je die af volgens jouw gekozen periode. Via een lening simulatie kan je snel zien hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Handig is wel dat je het aantal maanden van afbetaling kan kiezen. Een simulatie kan je uitvoeren via de website van een bank. Ook voor informatie kan je tegenwoordig online bij een bank terecht.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Want banken hebben de laatste jaren heel wat geïnvesteerd in het online gebeuren. We doen al jaren onze bankzaken via online banking en dat vinden we niet erg. Het is makkelijk, werkt snel en efficiënt. Door deze toepassingen gaan we ook minder vaak naar een bankkantoor. Je kan nog steeds gaan natuurlijk, er zijn nog bankbediendes die je dan zullen verder helpen. Ook met een lening simulatie. Maar om te beginnen kan je eerst via de website van de bank een simulatie zelf uitvoeren. Vul het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden. Hoe langer de afbetaling is hoe lager het maandbedrag is, maar hoe hoger de kosten dan uitvallen. Kies je voor een korte afbetaling dan zal je maandelijks meer afbetalen maar minder kosten moeten betalen. Deze keuze moet je uiteraard zelf maken. Veel hangt af van het budget dat je voor handen hebt, hoeveel je maandelijks aankan.

Aangezien er heel wat banken zijn kan je bij meerdere aanbieders eens kijken wat de resultaten zijn. Je kan steeds bij je vaste huisbank eens kijken. Aangezien je daar al diensten hebt lopen zoals een zichtrekening, bankkaarten en dergelijke meer. Maar kijk ook verder dan alleen die bank. Er kunnen andere banken zijn die betere voorwaarden kunnen aanbieden. En dan hebben we het over de kosten natuurlijk. Hoe minder kosten je moet betalen hoe voordeliger voor jou. Let dan goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Hoe lager dat percentage is hoe interessanter voor jou. Tijdens een lening simulatie zie je snel wat het resultaat zal zijn. Ga steeds voor de lening met de laagste kosten, op die manier bespaar je zelf wat geld per maand.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Heb je eindelijk een bank gevonden met interessante voorwaarden? Dan kan je de lening ook online aanvragen als je dat wenst. Door al je gegevens in te vullen en door te sturen kan de bank je aanvraag in behandeling nemen. Ben je een nieuwe klant dan kan de bank vragen naar meer informatie, zoals je inkomen. Stuur dan enkele loonfiches door zodat ze kunnen bekijken hoeveel de inkomsten zijn. Zonder een vaste job zal het niet lukken om een lening vast te krijgen.