Lenen met schulden, het lijkt mekaar wat tegen te spreken, maar het is gewoon mogelijk. Er zijn voldoende banken die je nog een lening zullen geven. Maar je moet wel kunnen bewijzen dat je de lening kan terugbetalen. Aan de hand van loonfiches heeft een bank voldoende om naar te kijken, daar zien ze duidelijk alle informatie staan. Zoals het inkomen dat je hebt, de naam van de werkgever en de periode dat je er al tewerkgesteld bent. Een tijdelijk contract kan niet voldoende zijn voor een bank, wel een vast contract zodat ze zien dat je enkele jaren aan het werk bent.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Maar vooraleer over jouw situatie te spreken, moet je eerst de banken eens bekijken. Het is namelijk zo dat er heel wat banken zijn, heel wat keuze dus, maar jij kan daar je voordeel uit halen. Banken brengen allemaal verschillende percentages in rekening als kosten voor diensten. Ook voor een zichtrekening en betaalkaart moet je tegenwoordig betalen. Dus voor een lening is dat ook zo. Hoeveel die kosten zijn hangt dus af van bank tot bank. Maar ook van het soort lening dat je afneemt. Een woonlening zal een ander kostenpercentage hebben dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Daarom is het belangrijk om bij het aangaan van een lening zoveel mogelijk banken te vergelijken. Dan zal je zien welk JKP of jaarlijks kosten percentage ze gebruiken. En op die manier kan je een lening aangaan met de beste voorwaarden.

Die voorwaarden gaan dan natuurlijk over de kosten. Hoe minder je er moet betalen hoe beter voor je eigen portefeuille. Daarom is het aan te raden om lening te simuleren. Dat kan via de website van elke bank. Op die manier kan je een goed vergelijk opzetten. Voer overal dezelfde gegevens in en bekijk hoeveel je maandelijks moet afbetalen en hoeveel kosten er in rekening gebracht worden. Je zal snel zien waar je de beste voorwaarden krijgt en daar kan je de lening aanvragen. Ook al is dat bij een nieuwe bank, het is tegenwoordig mogelijk om verschillende leningen en diensten bij verschillende banken te hebben. Je hoeft daarom niet al je bankzaken aan te passen en onder te brengen bij één bank.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Enkele loonfiches doorsturen naar de bank en ook je uitgaven meedelen. Dat is nodig zodat de bank kan berekenen wat je mogelijkheden zijn. Je kan tot 1/3e van je inkomsten spenderen aan leningen. Sommige banken staan toe om daarover te gaan, maar dat is de algemene grens. Dat is vaak voldoende voor een woonlening, autolening en nog een persoonlijke lening of ander soort krediet. Kies dus de bank met de beste voorwaarden, op die manier betaal je het minst af per maand en kan je het geld aan andere zaken spenderen of sparen is ook een mogelijkheid.