Een lening aangaan kan tegenwoordig snel in orde gemaakt worden. Via het internet heb je keuze te over in verschillende banken. Er zijn er heel wat in ons land, dus je kan heel wat websites bezoeken. Via een bankkantoor kan ook nog, maar dat kost teveel tijd en voor de eerste informatie kan je beter via het net zoeken. Aangezien alle banken toch een uitgebreide website hebben opgezet kan je daar dus terecht. Voor info maar ook een lening simulatie. Op die manier bereken je gratis en vrijblijvend hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. Een lening voor schulden af te betalen is dus een mogelijkheid.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Op die manier ben je ook in een keer van de schulden vanaf. Je hoeft niet meer te denken aan het openstaand bedrag. Met een lening voor schulden af te betalen hoef je enkel te denken aan de lening. Die betaal je maandelijks af en na de termijn heb je niets meer van schulden. Waarom zou je het niet op deze manier doen? Je moet wel de nodige bewijzen kunnen voorleggen aan de bank. Zoals het feit dat je voldoende inkomsten hebt om de lening af te betalen. Je hebt dus een vaste job nodig om een lening af te betalen. Aan de hand van enkele loonfiches kan je dat aan de bank duidelijk maken. Daar staat voldoende informatie op om hen te overtuigen. Zoals de inkomsten die je hebt, de naam van de werkgever en de periode dat je er al werkt. Dat laatste kan ook doorslag geven zodat de bank weet dat je al enige tijd bij dezelfde werkgever werkt.

Ook de uitgaven die je hebt zijn belangrijk. Je kan nog andere lopende leningen hebben en nog alimentatie te betalen hebben. Dat zijn de twee uitgaven die een bank als vaste kost ziet. Je kan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Zit je al aan die grens dan is de kans kleiner dat je de lening kan krijgen. Heb je wel nog ruimte dan zal de bank sneller groen licht geven. Via de lening simulatie kan je berekenen hoeveel de lening je maandelijks zal kosten. Dan kan je zelf de totale berekening maken wat er nog mogelijk is. Al is het de bank die het laatste woord heeft uiteraard.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Met deze gegevens kan je op zoek naar een lening om je schulden af te betalen. Voer enkele simulaties uit bij verschillende banken zodat je de kosten kan vergelijken. Let goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage, want daar zit het verschil bij de banken. De ene bank brengt meer in rekening dan de andere. Kies de bank met de laagste kosten zodat je het minst moet afbetalen per maand.