De restschuld van een lening is iets waar mensen niet altijd rekening mee houden. Je hebt restschuld als je bijvoorbeeld een woning of auto verkoopt als de lening nog loopt. Als de verkoop dan een lager bedrag opbrengt dan het bedrag van de openstaande lening, dan heb je nog een restschuld. Uiteraard moet je dat bedrag ook betalen aan de bank. Wat je daarvoor moet doen kan je in dit artikel ontdekken. Het is niet zo moeilijk en het meeste werk kan je gewoon zelf uitvoeren. Als je goed de tips opvolgt kan je zelfs nog wat geld besparen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Als je de restschuld niet van je eigen centen kan betalen dan ga je er best voor lenen. Dan leen je het volledige bedrag van de openstaande schuld en betaal je dat in een keer af. Nadien betaal je de lening verder af en dat is na verloop van tijd ook afgelopen. Op die manier is het verhaal volledig afgesloten. Voor een lening moet je terecht bij een bank. Je kan starten om eens te informeren bij je vaste huisbank. Maar laat het daar niet bij, zeker niet als je leningen gaat simuleren. Want via die manier kan je snel bekijken hoeveel een lening je maandelijks zal kosten en wat de kosten zullen zijn. Daar kunnen banken nogal op verschillen namelijk. De kostenpercentages zijn bij de ene bank hoger dan de andere. En daar kan je dus het verschil op maken. Door de bank te kiezen die de laagste kosten hanteert kan je een lagere afbetaling hebben per maand.

Zoek dus enkele banken waarbij je de lening simulatie wil uitvoeren. Met enkele gegevens in te voeren ben je er al klaar mee. Je moet het bedrag invoeren dat je wil lenen en de periode kiezen waarop je de lening wil afbetalen. Dat is al voldoende om een resultaat te krijgen. Dat is dan een bedrag dat je maandelijks moet betalen. Je ziet bij de simulatie ook het JKP (jaarlijks kosten percentage) vermeld staan. Dat geeft al een indicatie van hoe hoog de kosten zullen zijn. Als je hierop afgaat kan je alle banken eens bekijken en zo tot de beste voorwaarden komen. Dat is natuurlijk dat jij minder kosten moet betalen aan de lening en zo druk je de afbetaling.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De restschuld van de lening mag je dus niet vergeten na de verkoop. Het is nog een openstaand bedrag dat je moet terugbetalen aan de bank. Dat kan met eigen middelen, maar even goed met een lening. Die kan je via het internet simuleren en bekijken wat het je maandelijks zal kosten. Daarna kan je de lening ook via de website van de bank aanvragen.