Geld lenen om je schulden af te betalen, het lijkt mekaar wel tegen te spreken. Maar eigenlijk is het gewoon mogelijk. Zolang de bank het risico in jou als klant klein kan houden, dan is er geen enkel probleem. Jij moet er voor zorgen dat je de nodige inkomsten hebt om de lening terug te betalen. Dat is een vereiste voor de bank. Dus aan de hand van enkele loonfiches kan je ze laten zien hoeveel inkomsten je hebt, waar je werkt en voor welke periode al. Ook de uitgaven kant is van belang voor een bank, lopende leningen en alimentatie tellen mee als vaste kosten voor een bank. En je mag niet meer dan 1/3e van je inkomsten spenderen aan alle leningen samen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Het risico in een klant is voor een bank zeer belangrijk. Hoe lager dat is hoe beter. Hoe hoger, hoe onwaarschijnlijker dat je een lening zal krijgen. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld geen job hebt, of maar een tijdelijke job, die geen perspectief geeft naar de toekomst toe. Laat ons ervan uitgaan dat je wel een vaste job hebt en dat je met schulden zit. Die kunnen in de laatste jaren opgebouwd zijn, of een andere lening die je niet altijd hebt kunnen afbetalen. Geen zorgen maken, je kan dit nog rechtzetten. Door een andere lening aan te gaan waarmee je de schulden in een keer kan afbetalen.

Hoe ga je nu op zoek naar een lening. Dat kan makkelijk via het internet. de banken hebben allemaal een uitgebreide website tegenwoordig, waar je tal van informatie kan vinden. Maar naast die informatie heb je ook de mogelijkheid om een lening simulatie uit te voeren. Hiermee bereken je wat een lening je maandelijks zal kosten. Vul het bedrag in dat je wil lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling, met deze gegevens heb je al een resultaat voor je staan. Het bedrag dat je dan ziet verschijnen is een som van kapitaal en kosten die je in een keer moet terugbetalen. Door goed naar het JKP of jaarlijks kosten percentage te kijken kan je besparen. Want andere banken hebben mogelijk lagere kosten en een lager JKP dus. Op die manier betaal je maandelijks minder af en dat is goed voor je portefeuille. Blijf dus vergelijken totdat je de bank hebt gevonden met het laagste JKP.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Om een lening te krijgen moet je dus twee stappen uitvoeren. Ten eerste de lening simulatie. Hierbij bereken je wat je maandelijks moet betalen. Je kan er tevens de banken mee vergelijken, vooral op vlak van kosten. Hoe meer je vergelijkt hoe hoger de kans dat je minder kosten moet betalen op de lening. De tweede stap is jouw loonfiches bij mekaar zoeken en andere informatie over je uitgaven. Daarna kan je de aanvraag in orde maken bij de bank. Met een overzicht van je inkomsten en uitgaven kunnen ze snel berekenen wat jouw mogelijkheden zijn.