Wie schulden heeft maakt vaak lastige tijden mee. Het is niet makkelijk om rond te komen en daarbovenop heb je dan nog de schulden te betalen. Afhankelijk van het bedrag kan dat heel wat van je budget afnemen. Gelukkig is er wel een manier om hier makkelijker mee om te gaan. Je kan geld lenen om schulden af te betalen. Op die manier ben je ineens van die schulden vanaf en kan je de afbetaling van de lening volgen. Dat is een vast bedrag per maand, welke volgens je budget wel beter haalbaar is. En er is nog een manier om te besparen op de kosten van de lening.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken moeten ook hun inkomsten halen en dat doen ze door kosten in rekening te brengen voor hun diensten. Je moet die kosten betalen op een zichtrekening, bankkaarten maar dus ook op een lening. Daar spreken we van een JKP of jaarlijks kosten percentage. Hoe lager dat is hoe minder je moet afbetalen. Je kent de slogan ook al waarschijnlijk: ‘geld lenen kost ook geld’. Die is er om mensen te waarschuwen dat er bovenop het terug te betalen kapitaal ook nog kosten moeten betaald worden. Hoe kan je nu weten hoeveel die kosten zullen zijn op een lening? Daarvoor kan je een lening simulatie uitvoeren. Dat kan via elke website van een bank. Het is gratis en vrijblijvend. Je kan er dus zoveel doen als je maar wenst. En de bank zal je achteraf niet lastigvallen om de lening toch bij hun af te sluiten.

Dus je kan beginnen met de lening simulaties. Voer het bedrag in dat je nodig hebt om de schulden af te betalen. En kies daarna een termijn voor afbetaling. Daar heb je vaak nog een keuze in ook. Zo kan je een hoger aantal maanden kiezen om de maandelijkse afbetaling lager te houden. Nadeel is wel dat je dan meer kosten moet betalen. Je kan ook opteren voor een lager aantal maanden. Dan duurt de lening niet zo lang, maar je hebt wel een hoger maandelijks bedrag. Voordeel is dan dat je minder kosten moet betalen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Van zodra je enkele lening simulaties hebt uitgevoerd zie je snel bij welke bank je terecht kan. Mocht je direct de lening willen aanvragen dan heb je nog enkele gegevens nodig. Zoals jouw huidige inkomsten en uitgaven. Met enkele loonfiches en documenten van je andere leningen en schulden heb je voldoende. Deze moet je overhandigen aan de bank en daarmee kunnen zij ook de mogelijkheden berekenen. Als ze zien dat je nog ruimte hebt om een nieuwe lening aan te gaan dan kan je snel over het geld beschikken. Daarmee kan je de schulden afbetalen en daarna hoef je je enkel nog op de lening te focussen.