Op zoek naar een woning, dan heb je ongetwijfeld al enkele huizen of appartementen gaan bezichtigen. Maar om de sprong te wagen heb je ook centen nodig. Dan spreken we over een hypotheek afsluiten. Deze leningen nemen vaak heel wat weg uit je budget en zijn voor veel gezinnen de zwaarste kost. Maar je krijgt er wel iets voor terug natuurlijk. Je eigen huisje waar je alles in kan doen en een gezin stichten. Heb je ook schulden op dit moment, dan kan je wel eens het idee krijgen dat een hypotheek aanvragen niet mogelijk is. Maar er zijn toch mogelijkheden, je kan inderdaad een hypotheek met schulden verkrijgen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Alles hangt er natuurlijk vanaf welke hoeveelheid schulden je hebt. Maar als dat binnen de perken blijft dan zal de bank je graag ontvangen voor een nieuwe hypotheek. Wat jij kan doen is ervoor zorgen dat je een lening hebt waar je niet de hoogste kosten moet betalen. Want de banken kunnen nogal verschillen in de kosten voor een hypotheek. Ook al gaat het maar over 0,1% verschil, dat kan al een verschil maken van duizenden euro’s. Goed vergelijken is dus de boodschap. En dat kan je in de eerste plaats doen via de websites van de banken. Want daar staan de nodige tools om dat uit te voeren. Via lening simulaties kan je tot op de cent berekenen hoeveel je maandelijks moet betalen voor een hypotheek.

Je voert het bedrag in dat je wenst te lenen voor de hypotheek. Kies het aantal jaren voor de duurtijd van de afbetaling. Geef het bedrag in van je eigen middelen, dat kan bij sommige banken nul zijn. Geef ook een bedrag in dat je voorziet voor eventuele renovaties. Bij sommige simulaties krijg je al een idee van de notariskosten ook bij de berekening. Dit is wel een som die de bank verwacht dat je ze zelf kan betalen. Dat gaat vaak al over heel wat geld, dus je moet al wat spaarcenten staan hebben om dit te kunnen betalen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Van zodra je één simulatie hebt gedaan, dan weet je hoe het verder moet bij andere banken. Ook hier doe je hetzelfde en bekijk je wat de kosten daar zijn. Op dei manier vergelijk je alles en kan je bij de bank met de beste voorwaarden een aanvraag indienen. Bij een hypotheek komt er vaak wat meer bij kijken, want het bedrag is zo hoog dat de bank het risico in een klant klein wil houden. Jij moet de bank informatie overhandigen zoals je inkomsten en andere uitgaven. Uiteraard ook de nodige documenten over je schulden. Met die zaken kunnen ze aan de slag en de nodige berekeningen uitvoeren. De keuze of je de lening krijgt hangt dan af van de bank. Geven ze een negatief antwoord, dan kan je steeds een andere bank proberen.