Een lening aangaan is in principe niet moeilijk. Het is ook een veilige manier om aan geld te geraken. Je moet het natuurlijk wel terugbetalen. Als je wil lenen voor schulden af te betalen, dan kan de bank al wat moeilijker gaan doen. Net omdat je die schulden hebt stijgt het risico in jou als klant. Dat heeft geen enkele bank graag, maar alvorens te negatief te worden kan je toch een poging wagen. Het kan zijn dat de bank je schulden niet voldoende vindt om de lening te weigeren. Daarom kan je beginnen met meer informatie te vergaren over de leningen en al hun voorwaarden.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken hebben allemaal een uitgebreide website boordevol informatie. Als je die doorgelezen hebt dan weet je al het een en ander meer. Maar met de info alleen kom je niet vooruit. Je hebt ook berekeningen nodig zodat je weet hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. Daarom hebben banken de lening simulaties in het leven geroepen. Daarmee kan je tot op de cent een berekening uitvoeren. Al wat je moet doen is het bedrag dat je wil lenen intypen en het aantal maanden voor de afbetaling kiezen. Met deze gegevens heb je al een resultaat voor je staan. Dat bedrag moet je dan maandelijks betalen aan de bank. Dat bedrag is de som van terug te betalen kapitaal en kosten. Die kosten verschillen van bank tot bank. En net daar kan jij het verschil maken. De simulaties zullen dat snel aantonen. Let op het JKP of jaarlijks kosten percentage om direct te zien welke bank nog goedkoper kan zijn.

De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet zomaar in het leven geroepen. Er moeten nog steeds heel wat mensen attent gemaakt worden dat er kosten komen op diensten als een lening. Net daarom kan je de simulaties gratis en vrijblijvend maken, zodat je zelf kan zien hoeveel kosten er bij de lening komen. Maar op deze manier kan je wel snel vergelijken en bij de bank met de beste voorwaarden lenen. Dat kan je vaste huisbank zijn, maar ook een andere bank die je nog niet zo goed kent. Je bent immers vrij om naar andere banken te gaan en je zichtrekening bij je huisbank te hebben. Dat kan tegenwoordig zonder problemen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Lenen voor schulden is dus voordelig als je nog ruimte hebt om te lenen. Dat is ook een belangrijk punt voor de bank. Je zal bij een lening aanvraag je inkomsten en uitgaven moeten voorleggen. Op die manier kan de bank berekenen wat er nog mogelijk is en je een antwoord verschaffen. Je kan niet meer dan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan alle leningen samen. Die optelsom kan je dus zelf ook al maken.