Schulden afbetalen met een lening, waarom zou dat niet kunnen? Het is gewoon mogelijk, in dit artikel ontdek je er alles over. Een lening aangaan is en blijft natuurlijk een grote verantwoordelijkheid, je moet het volledig bedrag zien terug te betalen. Maar opgezadeld blijven met schulden is ook geen oplossing. Daarom kan je beter een lening aangaan om daarmee je schulden af te betalen. Op die manier heb je maar één ding meer om je op te focussen, de lening afbetalen. Hoe zet je dit nu het makkelijkste op? In de eerste plaats moet je op zoek naar een bank die je de beste voorwaarden kan bieden voor een nieuwe lening. En dat zijn er heel wat, aan de slag dus.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken zetten volop in op het internet. Het is een makkelijke manier om veel klanten te bereiken, via websites, sociale media en andere kanalen. Je ziet dan ook her en der advertenties verschijnen voor diensten van banken. Zichtrekeningen, bankkaarten en uiteraard ook leningen worden aangeboden. Het is vaak lastig een goede keuze te maken, maar dat kan je makkelijk doen door te gaan vergelijken. Banken hebben ook lening simulatie tools op hun sites staan, waar jij gratis en vrijblijvend gebruik van kan maken. Daar kan jij je voordeel mee doen door zoveel mogelijk banken te vergelijken. Op die manier kom je uit bij de bank met de voordeligste kosten.

Een lening simulatie kan je makkelijk en snel uitvoeren door het bedrag in te voeren dat je wil lenen. Dat bedrag zou dus gelijk moeten zijn aan de schulden die je hebt. Daarnaast moet je ook aangeven op hoeveel tijd je de lening wil afbetalen. Daar heb je vaak nog de keuze tussen een lange termijn of een korte termijn. Bij de lange termijn heb je een lager maandbedrag, maar meer kosten te betalen. Een korte termijn wil zeggen dat je maandbedrag hoger zal liggen, maar je moet minder kosten betalen. Beide hebben dus voor en nadelen. Aan jou de keuze.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Als je een simulatie hebt uitgevoerd zie je een bedrag staan welke je moet afbetalen. Dat is de som van het terug te betalen kapitaal en de kosten die erbovenop komen. Merk ook het JKP of jaarlijks kosten percentage op. Dat percentage geeft de hoogte van de kosten weer. Wil je nog voordeliger lenen, blijf dan verder zoeken naar een andere bank met een lager JKP. Op die manier betaal je minder af per maand en heb je nog wat centen over om iets anders te kopen of te sparen. Het is dus helemaal niet moeilijk om schulden af te betalen met een lening. Via het internet kan je snel aan de slag en heb je direct resultaat.