Dankzij de uitgebreide websites van banken heb je in 1-2-3 een lening vast. De werkwijze van die website wijst zichzelf uit en kan gedaan worden door een leek in websites. Je start met het lezen van informatie, mocht je nog niet van alles op de hoogte zijn. Daarnaast ga je aan de slag met lening simulaties, daarmee zie je hoeveel een lening maandelijks kost. Als volgende stap doe je de lening aanvraag. Dan kom je in contact met de bank om de details te bekijken en de lening af te sluiten. Het gaat dus snel, ook als je wil lenen met schuld.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Naar een bankkantoor gaan, het neemt te veel tijd in beslag. Vroeger moest je eerst lang aanschuiven aan het loket, om dan een bediende jouw verrichtingen te laten doen. Je moest je verplaatsen en terug naar huis gaan. En voor wie voltijds werkt werd het lastig om op tijd naar een bank te gaan, want de openingsuren van een kantoor waren vrij beperkt. Het internet heeft dat allemaal makkelijker gemaakt. Want nu voeren we onze eigen verrichtingen uit via de computer, en vaak ook al via de smartphone. De websites en apps die banken te onzer beschikking stellen zijn van hoog niveau. Het werkt allemaal feilloos en op die manier besparen we heel wat tijd.

Een lening afsluiten is dus niet zo moeilijk. Maar je moet niet te snel te werk gaan. Er zijn immers enkele belangrijke zaken aan een lening. Zoals het JKP of jaarlijks kosten percentage dat je moet betalen. Op elke dienst rekent een bank kosten aan, dus ook bij een lening. Kijk ook maar eens in je documenten over de zichtrekening en bankkaart. Voor het gebruik daarvan betaal je jaarlijks een kost. Een bank wil verdienen en doet dat op deze manier. ‘Geld lenen kost ook geld’ een slogan die je al zou moeten kennen.

Maak dus gebruik van de lening simulaties die je op de website van een bank kan uitvoeren. Daar zie je snel hoeveel je moet betalen aan een lening. Is het teveel dan kan je mogelijk de termijn aanpassen. Naar een hoger aantal maanden, zodat het maandbedrag daalt. Je moet dan wel iets meer kosten betalen, maar als dat voor jou draaglijker is dan moet je die keuze maken. De simulatie geeft een bedrag tot op de cent, en dat zal niet meer veranderen als je de lening aanvraagt.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De bank informeert steeds naar jouw huidige financiële toestand. Hoeveel inkomsten en uitgaven heb je op moment van lening aanvraag? Je moet immers kunnen aantonen dat je geen risico bent voor de bank. Je moet de lening volledig kunnen afbetalen.