Schulden hebben kan voor enige stress zorgen. Gelukkig hoef je die niet langer te vrezen. Want je kan schulden aflossen met een lening. Inderdaad, je leent geld om die schulden in één keer kwijt te hebben. Vanaf dan hoef je je enkel te focussen op de afbetaling van de lening. Als je een vast inkomen hebt dan lukt dat zeker en vast. Banken laten immers toe om tot 1/3e van het inkomen uit te geven aan leningen. Voor veel gezinnen is dat zoveel als een woonlening, autolening en nog een andere lening of krediet. Dat is ook voor jou mogelijk. Maar weet je al hoe kan besparen op een lening?

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Inderdaad, besparen op een lening is mogelijk. Je moet er een beetje opzoekwerk voor verrichten, maar dat kan makkelijk vanuit je eigen woning. Met behulp van je computer is dat zo gedaan. Aangezien banken allemaal een ander kostenpercentage gebruiken voor hun leningen kan jij op zoek gaan naar de bank met het laagste percentage. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is hier dus belangrijk. Dat staat al te lezen op elke website van een bank. Maar nog handiger is een lening simulatie, daar zie je direct op hoeveel je moet afbetalen. Tot op de cent is zo een berekening juist. Je kan je dus niet vergissen en de bank zal ook deze gegevens gebruiken mocht je de lening aanvragen.

Ga dus aan de slag door enkele websites uit te zoeken van verschillende banken. Voer de simulatie uit door een bedrag in te voeren dat je wil lenen en een termijn te kiezen voor afbetaling. Met die gegevens heb je al voldoende om een resultaat te bekomen. Zie je het bedrag staan dat je dan maandelijks moet afbetalen? De kosten en het JKP staat er ook bij vermeld, dat is een bank verplicht erbij te zetten. Blijf nu simuleren en vergelijken tot je aan de laagste kosten bent gekomen. Eens je die gevonden hebt kan je opteren om de lening aan te vragen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De bank zal wel eerst enkele zaken moeten nagaan bij jou. Zoals de uitgaven en inkomsten die je hebt. Als vaste uitgaven zal de bank naar lopende leningen, alimentatie en schulden kijken. De inkomsten als werknemer of zelfstandig beroep zijn ook van tel. De berekeningen zullen gemaakt worden van hoeveel je nog kan lenen. Als dat positief is dan kan je de lening snel verwachten. Binnen enkele dagen staat het geld op je rekening en kan je de schulden afbetalen. Daarna komt de afbetaling van de lening, die kan je maandelijks gewoon voldoen. Op die manier is de stress snel voorbij en ben je binnenkort schuldenvrij.