Schulden zijn niet leuk om te hebben. Mogelijk heb je die opgebouwd door niet goed op te letten met je budget. Enkele dure aankopen die je eigenlijk niet kon betalen. Dan gaat het snel van kwaad naar erger en komt de schuldeiser aan je deur kloppen. Het hoeft niet helemaal slecht af te lopen, want je kan dit gewoon naar een positief verhaal ombuigen. Door je schulden af te betalen met een lening.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

En een lening is makkelijker om financieel te dragen. Want je moet een vast bedrag maandelijks afbetalen voor een bepaalde periode. Als de laatste afbetaling gedaan is, dan heb je geen schulden meer en kan je die zorgen ook achterwege laten. Maar het is belangrijk om bij de juiste bank een lening af te sluiten. Ze kunnen allemaal een lening geven, maar het verschil zit hem in de kosten van de lening. Want daar kunnen verschillen opduiken, waardoor je bij de ene bank minder moet afbetalen dan de andere. En dat is dan weer in jouw voordeel. Ga dus aan de slag door banken te vergelijken. Dat kan makkelijk door de lening simulaties die te vinden zijn op elke website van een bank.

Met die simulaties zie je direct wat je maandelijks moet afbetalen. In het bedrag als resultaat zit een deel kapitaal en een deel kosten. Tijdens de simulatie zie je ook informatie staan als JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat is een eerste indicatie van de hoogte van de kosten. Heb je al enkele simulaties achter de rug, dan kan je de banken met een hoger JKP achterwege laten, want daar moet je toch meer afbetalen. Door het laagste JKP te kiezen zal je maandelijks minder moeten afbetalen en die vrijgekomen centen zijn voor jou portefeuille. Je doet ermee wat je wil, je kan het uitgeven of sparen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De lening simulaties zijn snel gedaan, dus daar verlies je niet veel tijd mee. Je hoeft er gelukkig niet meer voor naar een bank te gaan. Op een halfuurtje heb je heel wat banken bekeken en kan je opteren om een lening aan te vragen. Ook dat kan via de website van een bank. Je stuurt de aanvraag door. De bank kan je wel nog contacteren om informatie door te sturen zoals je inkomsten en uitgaven. Die hebben ze nodig om te berekenen wat je aankan naar afbetaling toe. Het moet immers mogelijk zijn voor jou om deze financiële last te dragen. Banken laten klanten toe om tot 1/3 van hun inkomsten uit te geven aan leningen. Dat kunnen dus verschillende leningen op eenzelfde moment zijn, zeker als je samen met je partner leent. Je kan het antwoord afwachten, als je groen licht krijgt dan heb je het geld snel op je rekening. Vanaf dan begint de afbetaling en kan je de schulden betalen.