De meest voorkomende leningen zijn woonleningen, autoleningen en persoonlijke leningen. Deze drie zijn ook het vaakst terug te vinden bij klanten van banken. Er zijn nog heel wat andere varianten en mogelijkheden natuurlijk. Deze drie voorbeelden geven precies weer waarvoor ze moeten dienen, maar ook als je geld wil lenen om schulden af te lossen zijn er enkele opties bij de banken. Dewelke dat zijn ontdek je in dit artikel, maar ook enkele tips om de lening zo voordelig mogelijk te houden.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken gaan mee met de noden van hun klanten. Zo zijn er nu heel wat meer mogelijkheden als het gaat over geld lenen dan pakweg 20 jaar geleden. Niet alleen op vlak van diensten, maar ook op vlak van gebruiksgemak zijn ze erop vooruitgegaan. Het bankkantoor heeft plaats gemaakt voor een onlinewebsite. Hier kan je alle diensten op vinden en zelfs lening simulaties uitvoeren. Op die manier weet je precies hoeveel een lening je zal kosten. Met behulp van die tools kan je in enkele seconden een berekening maken. Alle informatie staat er steeds bij, zoals het JKP (jaarlijks kosten percentage).

Dat percentage geeft al een eerste idee van hoe hoog de kosten kunnen uitvallen. Hoe hoger het percentage hoe meer kosten er in rekening zullen gebracht worden op de lening. Jij moet ervoor zorgen dat je een lening te pakken krijgt waarbij je het minst moet afbetalen. Dat kan door de banken te vergelijken en zoveel mogelijk simulaties uit te voeren. Vanuit je eigen woning met de laptop is dat zo geklaard. Je hoeft niet meer naar een bankkantoor te gaan om deze informatie te bekomen.

Als je een goed voorstel hebt gevonden dan kan je opteren om de lening aan te vragen. Je krijgt deze niet onmiddellijk, de bank zal je nog contacteren om het een en ander uit te klaren. Zoals de huidige inkomsten en uitgaven die je hebt. Want dat zal een rol spelen in het besluit van de bank. Elke klant kan tot 1/3e van zijn inkomsten geven aan lopende leningen. Voldoende voor de meeste gezinnen om een woning en een auto op lening te kopen. In jouw geval moet het voldoende zijn om schulden af te lossen. Overhandig de bank enkele loonfiches. Daar staat je nettoloon op, samen met de gegevens van je werkgever en je contract. Andere lopende leningen kan je aantonen door documentatie ervan door te geven.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Op basis van die gegevens kan de bank je tot klant rekenen of niet. Als daar geen problemen ontstaan dan staat het geld snel op de rekening en kan jij over het geld beschikken. Dan kan je de schulden in een keer betalen en ben je daar voorgoed vanaf. Dan loopt de lening en die betaal je gewoon verder af.