Een restschuld van een lening is een bedrag dat open staat en nog moet afgehandeld worden met de bank. Je had bijvoorbeeld een lening voor een woning of een auto, maar na verkoop blijkt dat het bedrag niet hoog genoeg was om de volledige lening terug te betalen. Dan ontstaat er een restschuld. Dat bedrag moet je betalen aan de bank, eventueel met eigen middelen maar als dat niet lukt dan kan je geld lenen voor restschuld af te lossen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Een lening kan je voor meerdere doeleinden inzetten. Een huis of auto kopen bijvoorbeeld. Waarschijnlijk de twee meest populaire soorten leningen. Maar je kan ook een lening verkrijgen om restschuld te betalen. Als het bedrag te hoog is om in één keer te betalen dan heb je een lening nodig. Op die manier betaal je de restschuld in één keer en daarna betaal je de lening af. Dat is vaak een bedrag dat je maandelijks makkelijker aankan. Maar je kan besparen op die lening. Door goed te zoeken naar verschillende banken en hun kosten met mekaar te vergelijken. Op die manier kan je aan de beste voorwaarden lenen en hou je nog wat centen over voor andere kosten of kan je sparen.

Kosten van leningen kan je vergelijken door leningen te simuleren. Ook dat kan via de website van een bank. Op die manier heb je op zeer korte tijd een berekening van een lening voor je staan. Daar zie je dat als resultaat het bedrag dat je maandelijks zal moeten betalen aan de bank. Daarin zitten de kosten verweven. Let dan goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat geeft een idee van de hoogte van de kosten. Blijf banken vergelijken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden. Want banken kunnen nogal verschillen op vlak van kosten.

Van zodra je de beste voorwaarden hebt gevonden kan je de lening aanvragen. Vooraleer je over het geld kan beschikken wil de bank eerst enkele zaken nagaan. Of je de lening wel aankan om terug te betalen om te beginnen. Het risico in een klant moet zo klein mogelijk zijn, of zelfs niet aanwezig. Dat wil zeggen dat je de lening volledig kan terugbetalen. Daarvoor heb je inkomsten nodig uit een vaste job. Als je loonfiches kan voorleggen is dat voldoende bewijs voor de bank. Daar staat je loon op, periode van tewerkstelling en de naam van je werkgever.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Met die gegevens kunnen ze al voldoende checken. Ook je uitgaven zijn van belang. Heb je nog andere lopende leningen of alimentatie te betalen. Overhandig ook die informatie aan de bank, samen met de info over je schulden. Dan kunnen zij het voor je berekenen en heb je spoedig een antwoord.