Je leest de titel helemaal goed, je kan met een lening je schulden aflossen. Eigenlijk is er niets strafs aan, want een lening is voor iedereen die de nodige bewijzen kan voorleggen. Voor een bank is het belangrijk om te weten wat jij aankan langs financiële kant. Je hebt dus een voltijdse job nodig of zelfstandig beroep met inkomsten zodat je de lening kan afbetalen. Om de berekening volledig te doen hebben ze ook meer info nodig omtrent je uitgaven. Een bank rekent lopende leningen en alimentatie als vaste kosten. Geef die info ook en de bank kan bekijken wat er mogelijk is. Algemeen genomen kan elke klant bij een bank tot 1/3e uitgeven om uit te geven aan leningen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Als je dus over voldoende inkomsten beschikt en nog niet teveel vaste kosten hebt, dan kan je ervan uitgaan dat de lening goedgekeurd zal worden. Maar alvorens tot die stap te komen, moet je eerst nog op zoek naar een lening. Dat kan via het internet, want elke bank heeft nu toch een uitgebreide website met een pak informatie. Als je er nog niet veel van kent is het handig om je zoveel mogelijk in te lezen. Op die manier ben je van alles op de hoogte en weet je waar je op moet letten. Maar ook handig is de lening simulatie die je kan uitvoeren op de site van een bank. Op die manier bereken je tot op de cent hoeveel je maandelijks moet afbetalen aan de lening. En deze berekeningen zijn 100 % accuraat. Mocht je de lening na de simulatie aanvragen, dan zal je zien dat dezelfde gegevens gebruikt zullen worden.

Om zo voordelig mogelijk te lenen moet je de banken vergelijken op vlak van kosten. Dat kan ook via de simulaties, want elke bank heeft deze tools. Als je enkele banken hebt bekeken dan zal je snel zien dat de kosten inderdaad verschillen. Er zijn heel wat banken die verschillende JKP’s (jaarlijks kosten percentage) hanteren. Dat is handig voor jou, want op die manier kan je lenen aan de beste voorwaarden. Het is trouwens ook mogelijk om te lenen bij een andere bank dan je vaste huisbank. Je hoeft je bankrekening en bankkaarten niet mee te verhuizen. De afbetaling loopt dan via domiciliëring.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Van zodra je de goedkoopste lening via de simulaties hebt gevonden kan je de lening aanvragen. Ook dat kan via het internet. Je moet alle gegevens van jezelf doorsturen, samen met de financiële inkomsten en uitgaven. De bank neemt je aanvraag dan in behandeling en je zal snel een antwoord krijgen. Groen licht, dan heb je het geld snel op de rekening en kan je met de lening de schulden aflossen.