Mocht je je afvragen waar je terecht kan als je met schulden zit, dan kan je dit artikel eens doornemen. We geven je alle informatie en ook nog enkele tips. Als je wil lenen dan moet je terecht bij een bank. Zij hebben de nodige middelen om jou van geld te voorzien. Uiteraard moet je de lening zien af te betalen. De bank zal je aanvraag grondig bekijken en ook jouw financiële kant eens doorlichten. Je inkomsten moeten voldoende zijn en de uitgaven mogen niet te hoog zijn. Een bank ziet als vaste kosten: lopende leningen en alimentatie. En in dit geval ook je openstaande schulden.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Voor een bank is het risico in een klant belangrijk. Dat mag er eigenlijk niet zijn. Maar aangezien je schulden hebt, heb je al een klein risico. Afhankelijk van de hoogte van die schulden en wat jouw inkomsten zijn, kan de bank er toch akkoord mee gaan om je een lening te geven. In principe kan je niet meer dan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Als dat nog steeds voldoende is om toch nog te kunnen leven en de lening af te betalen, dan is de kans groot dat je een lening krijgt. Je moet al deze informatie aan de bank verschaffen, zodat zij het voor je kunnen berekenen. Als ze akkoord gaan, dan komt het geld op jouw rekening te staan en kan je de schulden betalen. Daarna loopt de lening en die betaal je dan maandelijks af.

Jij kan ook ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk moet afbetalen. Door de leningen eerst te simuleren en de banken met mekaar te vergelijken. Je moet dan goed letten op de kosten die de bank hanteert. Jij moet die kosten ook mee terugbetalen. Dat zit in één bedrag dat je maandelijks zal afbetalen. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is hier belangrijk. Dat staat op elke website van een bank aangegeven. Maar ook bij een lening simulatie krijg je dat te zien. In de berekening komt dat ook erbij te staan, bij de berekening. Daar zie je hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Blijf dus banken vergelijken tot je de laagste kosten hebt gevonden. Op die manier betaal je minder af maandelijks, dat geld kan je aan andere zaken uitgeven of op je spaarrekening plaatsen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Het is dus niet zo moeilijk om alsnog een lening af te sluiten. Via het internet kan je makkelijk en snel op zoek gaan naar een geschikte lening. Bij welke bank je die afneemt is eigenlijk van minder groot belang. Je kan toch een lening afsluiten bij een bank waar je nog geen klant bent. Je kan andere diensten zoals zichtrekening en bankkaarten bij je vaste huisbank laten staan.