Lenen met schulden, het lijkt mekaar tegen te spreken, maar het is wel mogelijk. Voor een bank komt het neer op de cijfers. Welke inkomsten heb je en welke uitgaven zet je daar tegenover. Als je je inkomsten en uitgaven overhandigt aan de bank, dan kunnen zij de berekeningen maken. De bank heeft uiteindelijk de beslissing in handen. Je kan ook al de optelsom maken natuurlijk, op die manier weet je wat er ongeveer mogelijk is. Maar interessanter is dat je kan besparen op de kosten die de bank in rekening brengt bij een lening.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Banken moeten hun inkomsten ergens halen. En dat is door kosten aan te rekenen op hun diensten. Dus voor je bankkaart, rekeningen en leningen moet je kosten betalen. Hoeveel dat precies is hangt van het bedrag af bij de lening en verschilt ook van bank tot bank. Door leningen te simuleren kan je snel zien welke bank interessant is en welke niet. Via het internet kan je de banken bereiken op hun website en zo een simulatie uitvoeren. Je voert eerst het bedrag in dat je nodig hebt om de schulden te betalen. En je kiest het aantal maanden om de afbetaling uit te voeren. Hierin kan je ook nog kiezen tussen een lange of korte termijn. Met een lange termijn heb je een lager maandbedrag en meer kosten te betalen. Een korte termijn heeft dan weer als voordeel dat je minder kosten moet betalen, maar het maandbedrag ligt hier hoger.

Voer zoveel mogelijk simulaties uit, op die manier zie je snel wat het verschil is tussen de banken. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is hier de moeite om in de gaten te houden. Door te blijven vergelijken kom je uit bij de bank met de laagste kosten. En die lening kan je overwegen om aan te vragen. Ook dat kan via de website van de bank. Stuur alle gegevens van je door, samen met bewijs van je inkomsten en uitgaven. Dat kan door loonfiches te sturen, daar staat alle informatie al op. Namelijk je loon, duur in dienst en gegevens van de werkgever.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Na de aanvraag kan je het antwoord van de bank afwachten. Dit gaat meestal vrij snel, als ze over alle gegevens kunnen beschikken. Ze zullen in de eerste plaats berekenen wat jouw mogelijkheden zijn. Het is een algemene regel dat een klant 1/3e van zijn inkomsten kan uitgeven aan leningen. De rest van je inkomsten moeten nog voldoende zijn om van te leven. Van zodra de bank groen licht geeft, krijg je het geld ter beschikking en kan je de schulden direct betalen.