Een lening om je schulden af te betalen, niemand die er moeilijk over zal doen. En zeker de bank niet als je de nodige inkomsten kan voorleggen. Dat blijft natuurlijk een belangrijk punt voor een bank, het risico in een klant. Dat mag er eigenlijk niet zijn want anders zou het kunnen dat je de lening niet kan afbetalen. Dus met een vaste job en vaste inkomsten kan je hen wel overtuigen. De uitgavenkant speelt ook een rol, je mag namelijk maar een aantal lopende leningen hebben en ook alimentatie die je mogelijk moet betalen, moet je vermelden.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

De lening aanvragen kan tegenwoordig via het internet. Geen lange wachtrijen in de bank, of je haasten om voor sluitingsuur nog aan te komen. Vanuit je luie zetel kan je alle informatie vinden. Naast de info heb je ook de mogelijkheid om lening simulaties uit te voeren. Met die berekening weet je direct hoeveel je maandelijks moet betalen aan een lening. Tot op de cent zie je alles staan en wat interessant is, is dat je het kostenpercentage ook te zien krijgt. Het JKP of jaarlijks kosten percentage geeft een indicatie van de kosten die bovenop een lening komen. Maar ook belangrijk om te weten is dat banken op vlak van kosten nogal kunnen verschillen.

Dus is het belangrijk om zoveel mogelijk banken te vergelijken. Op die manier zie je snel waar je de beste voorwaarden kan vastkrijgen voor een nieuwe lening. Op die manier is geld lenen voor schulden af te betalen een besparende opdracht. Je moet wel de lening afbetalen, maar als je kan besparen door de banken te vergelijken dan hou je nog wat centen in eigen portefeuille. Of je zet het op de spaarrekening.

Zoals eerder vermeld zal de bank berekenen wat je aankan om te lenen. In het algemeen kan je 1/3e van je inkomsten spenderen aan alle leningen samen. Voor een gezin gaat dat vaak over een woonlening, autolening en dan nog een andere lening. Overhandig de bank dus alle nodige informatie zodat ze alles kunnen berekenen. Van zodra je de aanvraag indient kunnen zij dan aan de slag. Je krijgt snel te horen wat de mogelijkheden zijn. Als ze in jou geen risico zien dan zal je een positief antwoord krijgen. Om je inkomsten te bewijzen kan je een loonfiche van de laatste maanden overhandigen. Als vaste uitgaven zijn leningen en alimentatie belangrijk voor de bank.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Wacht dus niet langer en blijf ook niet meer met de schulden zitten. Als je de lening aangevraagd hebt kan je de schulden betalen en hoef je je enkel nog te concentreren op de lening. Die betaal je af volgens het gekozen aantal maanden. Daarna valt ook de lening weg en kan je financieel weer ademen.